استعدادیابی تحصیلی در انتخاب رشته دبیرستان
بر اساس آمار منتشر شده بیش از 70 درصد از افراد شاغل، مدرک تحصیلی آن ها با شغلشان بی ارتباط است.
این آمار جای تامل دارد که نشان میدهد افراد گاها در رشته ای مشغول به تحصیل هستند، که علاقه و استعدادی در آن زمینه ندارند و یا به علت ترجیحات جامعه به آن سمت رفتند و بازار کار اشباع شده است.
اگر دانش آموز متوسطه اول و دوم هستید، حتما به شما توصیه می کنم تا پایان این مقاله همراه ما باشید و استعدادیابی و رغبت سنجی را جدی بگیرید و قبل از انتخاب رشته ابعاد مختلف را در نظر بگیرید.
چرا قبل از انتخاب رشته، استعدادیابی تحصیلی را جدی بگیریم؟
هدف از استعدادیابی تحصیلی، انتخاب رشته مناسب در دوره متوسط و دانشگاه است که بعدها انتخاب شغل را هم تحت تاثیر قرار می دهد و به دنبال بیشترین رضایت و کارایی است.
هر فردی حداقل 30 سال از زندگی خود را مشغول فعالیت اقتصادی است. در این سی سال 8 ساعت از بهترین ساعات روز را به کار اختصاص می دهد که این نکته نشانگر این است که باید با دقت شغل خود را انتخاب کنیم، شغلی که از انجام دادن آن لذت می بریم و سختی هایش را انتخاب کرده ایم. ایده آل ترین مسیر، همسو بودن مسیر تحصیل و انتخاب شغل است.
انتخاب رشته دبیرستان اولین گام مهم در ترسیم مسیر تحصیلی و شغلی است.
برای انتخاب رشته تحصیلی به چه مواردی باید توجه کرد؟
علاقه
موتور محرکه شما در سختی ها علاقه است. دوست داشتن کاری، باعث می شود سختی هایش کمتر به چشم بیاید و زمان بیشتری صرف یادگیری آن می شود.
استعداد
استعداد مانند یک هدیه خداست. هر فردی در درون خود قابلیت هایی دارد که میتواند او را از دیگران متمایز کند و با صرف انرژی و زمان کمتر، به نتایج بهتری برساند. استعداد دسته بندی های متفاوتی دارد که می توان با انجام تست هایی که در ادامه معرفی می شود، با استعداد درونی خود بیشتر آشنا شد.
شخصیت
مجموعه رفتار و سبک تفکر، شخصیت هر فرد را شکل می دهد. برای مثال یک فرد احساسی، برای رشته ای مانند پزشکی مناسب نیست و رشته تجربی را باید با دقت انتخاب کند.
حالا چطور این موارد را مورد بررسی قرار دهیم؟
چه تست هایی را قبل از انتخاب رشته تحصیلی بزنیم؟
تست هالند
برای سنجش علاقه مندی ها، تست هالند به کمک می آید. این یک تست رغبت سنج است و برای افراد بالای 12 سال کاربرد دارد.
نتیجه این تست، تیپ شخصیتی های: واقع گرا، جستجوگر، هنری، اجتماعی، متهور می باشد.
تست اوکانر
تست جانسون اوکانر برای آشنایی با استعدادهای غالب هر شخص است و بخش دارد.
- کار با انگشتان یا به طور کلی دست
- درک ساختارها و تجسم فضایی
- توانمندی موسیقایی و قدرت تشخیص و تفکیک صداها
- استعداد ایده پردازی
- توانمندی شناسایی و تفکیک رنگ ها
- توانمندی در تحلیل و استدلال
- استعداد کار با اعداد
- استعداد سیلوگرام
- طراحی و حافظه دیداری
- استقراء یا استدلال استقرائی
- آینده نگری
- تندخوانی
تست نئو
این تست برای شناخت شخصیت افراد به کار می رود و اعتبار آن از تست MBTI بالاتر است. این آزمون افراد را بر اساس دسته صفات کلیدی، دسته بندی می کند: روان رنجوری(N)، برونگرایی (E)، باز بودن نسبت به تجربه (O)، موافقت (A)، وظیفهشناسی (C).
کلام پایانی
در این مقاله برای انتخاب رشته تحصیلی درست، مواردی را که باید به آن توجه کرد، بیان شد. سپس تست معتبری برای سنجش هر کدام و راهنمایی بیشتر ارائه شد. تست ها به صورت رایگان در اینترنت قرار دارند و شما می توانید از آن ها استفاده کنید. هر چند تحلیل دقیق آنها با کمک مشاور امکان پذیر است، اما تحلیل ها و نتایج ساده هم راهنمای خوبی برای انتخاب رشته تحصیلی خواهند بود.
همین حالا زمان مناسبی را برای انجام تست ها مشخص کنید 🙂
دیدگاهتان را بنویسید